#
Foder för smådjur  köp billigt online!

Gnagarfoder

Webbutik för Mat till gnagare kanin, hamster, marsvin, möss och andra smådjur. Zoobio erbjuder extremt attraktiva priser för dina smådjur på Foder för smådjur .

Upptäck vårt urval av Mat till gnagare

Ledande varumärken och tillverkare av Foder för smådjur

Vår bästsäljare Gnagarfoder

Gnagarfoder Webbutik

Trots den lilla storleken behöver små gnagare till husdjur mycket uppmärksamhet och omsorg. De husdjuren behöver dessutom en hälsosam och välbalanserad diet. Många tillverkare erbjuder högkvalitativt gnagarfoder. En noga utvald diet försäkrar att djuret får i sig alla de nödvändiga ämnena i rätt mängd. Det hjälper djuret att hålla sig välmående och aktivt.

De olika typerna av mat till små husdjur

De olika djurens matbehov skiljer sig markant beroende på art. Därför erbjuder tillverkarna olika typer av foder till:

 • marsvin;
 • hamstrar;
 • råttor;
 • möss och ökenråttor;
 • deguer;
 • chinchillas med flera.

Trots det faktum att det inte finns någon universell mat till små gnagare finns det ändå produkter som passar flera olika djurarter. Mat till kaniner och marsvin tillverkas till exempel av JR Farm, sen finns det även mat som passar både chinchillas och deguer - från varumärket Versele-Laga. Beroende på tillverkningsmetod kan de olika typerna av mat urskiljas på följande vis:

 • Blandningar av naturliga ingredienser. De innehåller frön, frukter, grönsaker och andra komponenter som behövs till specifika arter av gnagare. Råttfoder kan till exempel innehålla mjölmask, räkor och andra typer av animaliska proteiner. Högkvalitativa blandningar till gnagare tillverkas bland annat av JR Farm.
 • Granulerat foder. Ingredienserna i de här produkterna kommer i form av småbitar. Det är det bästa alternativet till mer kräsna djur. På det här sättet får djuret inte chansen att välja att endast äta vissa komponenter, utan måste nu äta alla ingredienser. Tack vare det är det en högre chans att det lilla husdjuret får i sig tillräckligt av alla de väsentliga näringsämnena som behövs. Versele-Laga erbjuder granulerat foder i utmärkt kvalité.

Vissa tillverkare producerar mat till bebisdjur. Produkter till växande marsvin tillverkas till exempel av varumärket Beaphar.

Hur du gör rätt val
 1. Tänk på husdjurets preferenser då maten inte bara ska vara hälsosam utan även delikat. Om ditt marsvin tycker om morötter bör du försöka ge den mat som innehåller den ingrediensen till exempel. Tillverkarna erbjuder ett stort urval av mat så du kommer med säkerhet kunna hitta produkten som passar just ditt husdjur och dess smaklökar.
 2. Var god tänk på att ett och samma foder till gnagare kan finnas i olika förpackning. Det är smidigt att beställa mindre förpackningar för att prova på produkten. När du sedan försäkrat dig om att husdjuret tycker om maten kan du beställa större förpackningar. Det räddar dig från omständigheterna av att fylla på lagret ofta och spendera pengar på frakten flera gånger.
 3. Om ditt husdjur har hälsoproblem bör du diskutera detta med din veterinär. Specialisten kan ta reda på och bedöma om djurets diet behöver justeras.
Allt du behöver finns hos Zoobio

Kan högkvalitativ mat vara billig? Ja, om du köper den hos webbutiken Zoobio. Vi erbjuder produkter från världskända tillverkare och sätter lönsamma priser på dem. Beställ mat från oss då det är bra för både ditt husdjur och din plånbok.